Zdjęcie przedstawia 4 miseczki z dipami, świeże pomidory i popryczki.

Jak prowadzić firmę w dobie kryzysu?

Prowadzenie własnej działalności wiąże się z ryzykiem. Doskonale pokazały to wydarzenia ostatnich miesięcy. Szczególnie dotknięta okazała się branża gastronomiczna, a prowadzenie firm oferujących tego typu usługi było bardzo utrudnione. Jak zatem poradzić sobie z kryzysem, a może da się go nawet wykorzystać, żeby zwiększyć dochody?

Zdjęcie przedstawia neon z napisem Innovation.

Biopolimerowe opakowania - nowa przyszłość

Wynalazek opracowany w ramach konkursu „Grant na Innowacje” pt. „Wykorzystanie folii furcelleranowych do produkcji przetworów mięsnych”.

Zdjęcie przedstawia rury ściekowe w oczyszczalni.

Formeth – technologia jutra w oczyszczaniu ścieków

Formeth - nowa technologia oczyszczania ścieków - propozycją rozwiązania problemu ścieków przemysłowych, które nie mogą być bezpośrednio oddawane do oczyszczalni ścieków

Zdjęcie przedstawia manometr.

Detektory pyłu zawieszonego - uniwersytecka sieć pomiarowa

Czujniki - w czasie rzeczywistym - mierzą stężenie pyłu zawieszonego, temperaturę, wilgotność względną oraz ciśnienie powietrza

Zdjęcie przedstawia plakat programu oto-GOZ.

W kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym – projekt „oto-GOZ”

Opracowano strategiczny program badań naukowych i prac rozwojowych „Społeczny i gospodarczy rozwój Polski w warunkach globalizujących się rynków” GOSPOSTRATEG.