Trzy ryby leżące na talerzu- karpie.

Przetwory z karpia typu „snack food” o charakterze prozdrowotnym dla sportowców

Na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie, dobiegają końca prace związane z realizacją projektu finansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Lider VII pn. „Projektowanie innowacyjnych przetworów z karpia typ „snack food” o charakterze prozdrowotnym przeznaczonych dla sportowców”.

grzyby rosnące na pożywce

Grzyby uprawne – pokarm i lekarstwo przyszłości

Jednym z największych wyzwań XXI wieku będzie produkcja wysokiej jakości żywności przy jak najmniejszym negatywnym wpływie na środowisko naturalne.

uśmiechnięte kobiety w laboratorium

Technologia w hodowli zwierząt

Uzasadnione wydaje się dążenie do jak największego zautomatyzowania pracy w zakresie prowadzenia hodowli zwierząt.

srebrne obrączki położone na trawie

Miłość do kamieni szlachetnych i sukcesja w świecie rzemiosła

Dagmara Borowiec, pomaga swojemu tacie w prowadzeniu pracowni jubilerskiej i sklepu z ich małymi dziełami, by za jakiś czas przejąć rodzinną firmę. Opowiada, jak wygląda sukcesja w firmie rodzinnej i czy jej zdaniem jubilerstwo ma przyszłość.

obrazek przedstawia wnętrze lokalu restauracyjnego

myREST – marketingowe wsparcie dla branży gastronomicznej

myREST to krakowski startup działający w obszarze IT. Firma dostarcza rozwiązania technologiczne dla restauratorów.  W czasie kryzysu wywołanego pandemią wykorzystanie tych narzędzi nabiera szczególnego znaczenia.