Morze Bałtyckie, w kolejnych swoich obszarach, może stać się obszarem katastrofy ekologicznej
Ludzie
Morze Bałtyckie, w kolejnych swoich obszarach, może stać się obszarem katastrofy ekologicznej
Małgorzata Zakrzewska studentka kierunku Innowacje w Biznesie Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, rozmawia z dr inż. Magdaleną Wojnarowską z Katedry Technologii i Ekologii Wyrobów Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie oraz dr. Maciejem Guzikiem z Instytutu Katalizy i Fizykochemii Powierzchni im. Jerzego Habera Polskiej Akademii Nauk.
Zwykło się mawiać, że wiele granic istnieje tylko w naszych głowach. Czytając relację Patrycji Szczerbińskiej dotyczącą realizacji projektu, który tworzy wspólnie z Oskarem Rycko odnosimy wrażenie, że niemożliwe staje się realne. Autorzy inspirują nas swoimi przeżyciami oraz nietuzinkową wiedzą, którą zdobyli podczas licznych podróży.
Przyszłość żywności i rolnictwa zależy od dostarczania rolnikom innowacji, które zaspokajają coraz bardziej zróżnicowany i złożony zakres potrzeb. Zaliczyć można do nich poprawę wydajności gospodarstw rolnych, efektywności środowiskowej, a także lepsze reagowanie na zmianę klimatu. Innowacje w zakresie wykorzystania zasobów są priorytetem na całym świecie w szczególności dotyczące zwiększenia wydajności gruntów.
Polska Agencja Przedsiębiorczości współnie z Ministerstwem Rozwoju zaprasza na cykl wideokonferencji na temat przyjętych rozwiązaniach prawnych, mających na celu przeciwdziałanie skutkom gospodarczym pandemii COVID-19 oraz przekazanie przedsiębiorcom korzyści wynikających z przyjętych pakietów ustaw w ramach Tarczy Antykryzysowej.